Gastouderopvang

Gastouderspecialisten van huis uit

Gastouderopvang is een kleinschalige, flexibele vorm van kinderopvang, die het dichtst bij ‘thuis’ ligt. Door de jarenlange ervaring is luisteren, inventariseren en matchen van vraag en aanbod onze specialiteit geworden. Gastouderspecialisten van huis uit!
In de afgelopen jaren hebben wij een groot netwerk van professionele, ervaren en erkende gastouders opgebouwd. Een gastouder van Vigo’s biedt je kind een extra huis, op tijden en dagen die je in overleg afspreekt. Want in overleg met je gastouder is veel mogelijk. Onze gastouders zijn gediplomeerd en voldoen ruim aan alle wettelijke eisen. Ze volgen geregeld extra trainingen, workshops en cursussen.


Spelenderwijs leren met beer Kiki

Wat is er voor kinderen leuker dan te leren praten, lezen en bewegen van een knuffelbeer? Dat is het idee achter KIKI; een uniek veelzijdig en compleet en speels ontwikkelingsprogramma voor ieder kind.
KIKI speelt een belangrijke rol binnen Vigo’s Kinderopvang. Met de thema’s van KIKI en de bijbehorende oplossing hebben onze gastouders zich verdiept in de Ontwikkelingskansen van ieder kind. KIKI zorgt binnen Vigo’s voor nog meer passie, kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Kenmerken zijn:

  • Professionele gastouders, bij u in de buurt!
  • Vrijblijvend opzoek voor u naar de best passende gastouder.
  • Geen inschrijfkosten.

Optimale dienstverlening
Een groot pluspunt van gastouderopvang bij Vigo’s Kinderopvang is de inzet van onze vaste bemiddelingsmedewerkers met hun eigen werkgebied en veel plaatselijke kennis. Ze kennen de gastouders en zoeken de gastouder die het best bij jullie gezin past. Ze zorgen dat er goede afspraken over de opvang worden gemaakt en houden regelmatig contact met hun gastouders, om ze te begeleiden en te zorgen dat de dienstverlening optimaal is en blijft.

Graag komen wij geheel vrijblijvend naar u toe voor een kennismakingsgesprek, zodat we in overleg met u opzoek kunnen gaan naar de beste opvang voor uw kind in uw situatie.

Nieuwsgierig geworden?

Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u!

"kleinschalige,
flexibele vorm
van opvang"

Gastouder worden

Bent u op zoek naar een professionele en flexibele baan als gastouder of werkt u al als gastouder en bent u op zoek naar een gastouderbureau die past bij uw manier van werken?

Wij komen graag met u in contact

Pedagogische visie 

Bij Vigo's kunnen u en uw kind rekenen op de allerbeste zorg door gastouders die individueel worden ondersteund door deskundige bemiddelingsmedewerkers en regelmatig worden bijgeschoold op het gebeid van pedagogische vaardigheden en interactievaardigheden. Omdat onze gastouders in de unieke positie verkeren dat zij hun werk alleen doen in een kleinschalige en huiselijke omgeving, zijn ze in staat om een veilige gehechtheidsrelatie te ontwikkelen naast de gehechtheidsrelatie met de ouders zodat kinderen zich veilig voelen en de wereld kunnen ontdekken. , die professor J.M.A. Riksen-Walraven heeft geformuleerd voor de opvoeding van kinderen in het gezin en in de kinderopvang.

In het Pedagogisch Beleidsplan gaan we uit van de vier pedagogische basisdoelen:

  • Bieden van emotionele veiligheid
  • Gelegenheid bieden voor het ontwikkelen van persoonlijke competentie
  • Gelegenheid bieden voor het ontwikkelen van sociale competentie
  • Overdragen van waarden en normen